Contempra

De Contempra werd in 1968 gelanceerd en was het antwoord van Northern Electric op de succesvolle Trimline van Western Electric en de Ericofoon van Ericsson: een telefoon uit één stuk.

Medio jaren '60 werd Northern Electric door Bell Canada overgenomen van Western Electric. Een Canadees ontwerp voor een moderne telefoon paste daar wel bij en voila, daar is de Contempra. Een eigentijdse, "contemporary" telefoon met een vleugje chauvinisme.
John Tyson ontwierp in nauwe samenwerking met de ingenieurs van Northern het uiterlijk van het toestel, dat in negen kleuren beschikbaar kwam. Bovendien kwam er een modelletje met een leren jasje. De eerste modellen waren uitgerust met een compacte kiesschijf maar vanaf 1969 worden modellen met toetsen geleverd.
In tegenstelling tot de Ericofoon, is de Contempra feitelijk geen telefoon uit één stuk (evenmin als de Trimline overigens): telefoon, microfoon, kiesschijf en aardtoets (de bedienorganen dus) zitten in de hoorn; bel, haakcontact en netwerk zijn in de basis geplaatst. Door de slimme vorm van de hoorn kan het toestel als wand- en als tafeltoestel worden gebruikt.


Aanvullende informatie

  • Fabrikant: Northern Electric
  • Materiaal: ABS, Aluminium, Leer
  • Bouwjaar: 1978
  • Type: Tafeltoestel, Wandtoestel