Wie ben ik

Ik ben Freerk Kuperus, van professie telecommunicatie-ingenieur en ik heb ruim 32 jaar lang in de Nederlandse spoorwegbranche gewerkt: telecommunicatie, reizigersinformatie, treinbeveiliging, automatisering, kwaliteitszorg, consultancy.

Aanvankelijk bij NS en dochterbedrijf CVI, maar na de grote slachting medio jaren '90, bij het destijds verzelfstandigde ingenieursbureau van NS dat tegenwoordig Movares heet. Daar heb ik veel aan de infrastructuur van de HSL-Zuid gewerkt en was ik nogal eens met deze beide pijlsnelle, maar soms ook wispelturige dames op stap om hun ERTMS- en GSMR-vaardigheden te toetsen. Ook adviseerde ik het GVB Amsterdam voor het vernieuwen van de telecommunicatie voor de metro en werkte ik korte tijd in Jordanië aan de telecommunicatiesystemen van de spoorlijn tussen de Eshidiya fosfaatmijn en Aqaba.  Een eeuw voordat ik er was, werkte deze Engelsman er ook aan .... 

Geboren in Friesland, gestudeerd in Eindhoven en al sinds 1981 een Utrechter.

Telefoons zijn niet mijn enige hobby; ik heb ook grote belangstelling voor de stad Utrecht: zowel de historie als huidige grote bouwput(ten) interesseren me bijzonder. Verder doe ik genealogisch onderzoek naar mijn voorouders (vooral Friezen, wat veenafgravers uit de kop van Overijssel en in de 16e eeuw een paar Duitsers die in het kielzog van graaf Willem Lodewijk van Nassau naar de Nederlanden komen), zit graag op mijn racefiets (de polders ten noorden van Utrecht en de Vecht vervelen nooit) en heb ik een amateurzender met bijbehorende zendmachtiging (PA0FRA) waarmee ik nog af en toe met de seinsleutel één van de eerste vormen van elektrische digitale communicatie beoefen.

Freerk

Freerk

Berltsum

Berltsum

Utrecht

DOM

Seinsleutel

Seinsleutel

Telefoon

SerietoestellenKiljan