De periode na 2000

De periode na 2000 wordt vooral gekenmerkt door de sterke opkomst van de mobiele telefonie; het mobieltje is bezig om de traditionele telefoon te verdringen en misschien wel geheel te laten verdwijnen. freerk kuperus 

Ik vermoed dat weinig gebruikers zich realiseren hoeveel natuurwetenschappelijke- en technische kennis in dit fenomenale apparaatje samengebald zit. Het leek er zelfs even op dat het mobieltje een wegwerpartikel zou worden. Maar door de miniaturisering van de elektronica ontwikkelde het apparaat zich tot een mobiele computer met het formaat van een agenda: de smartphone, een terminal waarmee ook kan worden getelefoneerd.
In de klassieke zin van het woord is de huidige smartphone feitelijk al geen telefoon meer.

Voor deze periode moet ik nog een flink aantal telefoons toevoegen

Steve Jobs

Steve Jobs

Steven Paul "Steve" Jobs (February 24, 1955 – October 5, 2011) was an American entrepreneur, and inventor, who was the co-founder, of Apple Inc. Through Apple, he is widely recognized as a charismatic and design-driven pioneer of the personal computer revolution. Apple began work on the first iPhone in 2005 and the first iPhone was released on June 29, 2007.
The Apple iPhone is a small device with multimedia capabilities and functions as a quad-band touch screen smartphone.