Print deze pagina

MicroTAC 5200

De MicroTAC 5200 is een telg uit een roemruchte familie van Motorola mobiele telefoons. Het is een toestel van het type GSM 900.

De MicroTAC werd in 1989 geïntroduceerd, eerst als analoge telefoon in de VS. Latere modellen werden voor de internationale markt ontworpen en vanaf 1994 komt de MicroTAC 5200 als eerste GSM telefoon van Motorola op de Europese markt. En kenmerkend voor het denken over SMS in de begintijd van GSM: de service is in de MicroTAC 5200 nog uitsluitend voor ontvangst geïmplementeerd.
De antenne op het toestel is overigens geheel van plastic, dient geen enkel radio-technisch doel en zit er uitsluitend op omdat in de VS destijds een "buitenantenne" als onmisbaar statussymbool werd gezien ......... Ook de microfoon zit niet in het klepje zoals men zou kunnen denken, maar gewoon rechtsonder in de body van het toestel.
In 1998 stopt Motorola met de productie van de MicroTAC; de veel kleinere StarTAC komt er voor in de plaats.

Dan nog even het tamelijk ingetogen bericht dat in 1989 in pers verscheen en waarin de MicroTAC werd aangekondigd (let even op de referentieobjecten die worden gebruikt voor het aangeven van de maten):

April 26, 1989 From Associated Press
Motorola Inc. introduced a dramatically smaller cellular telephone Tuesday that can be carried in a purse or coat pocket.
The device, half the size of any other portable cellular model, is about as wide and long as a checkbook. It is about as thick as a fat wallet at the earpiece while tapering down to half the thickness of a deck of cards at the mouthpiece.


0142 SMS.jpg 0142 binnenwerk.jpg

Aanvullende informatie

  • Fabrikant: Motorola
  • Materiaal: ABS
  • Bouwjaar: 1995
  • Type: GSM 900